INFORMATII DESPRE BRODERIA COMPUTERIZATA

Broderia este o artă prin care se decorează sau se personalizează o mare varietate de articole de îmbrăcăminte şi alte obiecte textile cu diverse întrebuinţări.

În urmă cu mulţi ani această artă se realiza manual, femeile se ocupau cu această “meserie” de veche tradiţie pe care o învăţau de la vârste fragede. După un timp au început să folosească pentru brodat o maşină de cusut simplă iar mişcarea gherghefului în care era prins materialul de brodat se făcea tot manual, urmărind desenele trasate în prealabil pe material.

Tehnica a progresat între timp, aducând în actualitate broderia computerizată şi odată cu aceasta tehnici speciale şi mici secrete care fac din broderie cea mai apreciată metodă de personalizare şi înfrumuseţare a produselor textile. Broderia este valoroasă şi prin faptul că are un impact vizual deosebit, aduce o lumină şi o strălucire deosebită produselor respective (mai ales atunci când folosim aţă de brodat de bună calitate), dar lucrul cel mai important este că broderia are o viaţă foarte îndelungată, ea nu se deteriorează în timp datorită spălărilor repetate sau a altor factori externi.
Deci,arta inseamna broderie,broderia inseamna arta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu